Over ons

Voor ons telt alleen het allerbeste

Samen met onze wijnhuizen selecteren we de beste wijnen & bubbles voor je. Door onze directe verbinding met de bron -de wijnbouwer zelf- schrijven we geschiedenis op wijngebied en creëren we een betere toekomst. Dat is onze motivatie, daar geloven wij in.

De lekkerste wijnen van ‘eigen’ wijngaarden

We zijn dagelijks in gesprek met onze 2e of 3e generatie goed opgeleide wijnmakers. Die weten héél goed waar ze mee bezig zijn, ook al bestaat het familiebedrijf al decennia lang. Geen oude wijn in nieuwe zakken, dus. Wij weten als geen ander wat er speelt en beoordelen zo welke wijn en welk wijnjaar het beste past bij de Nederlandse smaakcultuur.

 

Een hart voor Oostenrijk

Wie denkt dat Oostenrijkse wijnbouw nieuw is, weet niet wat hij ziet als je de wijnkelders ingaat. Honderden jaren wordt er al wijn gemaakt. De originele druivensoorten werden rond 1750 gedronken door Weense klassieken in zogenaamde –Heuriger- wijnbars: waar naast een goed glas wijn alleen koude gerechten geserveerd mogen worden en dat is vandaag de dag nog steeds zo.

De mooiste merken

We zijn altijd op zoek naar nieuwe pareltjes. Sommige van onze wijnen & bubbles zijn verkrijgbaar op Madison Avenue in New York en wij introduceren ze voor de Nederlandse markt. Er is veel ontwikkeling op het gebied van biologisch geproduceerde -VEGAN- wijnen en steeds meer ervaring met het bottelen van wijnen in flessen met schroefdop: wat ons betreft beter dan kurk.

Alle kennis in huis

Samen met de Oostenrijkse Ambassade in Den Haag hebben we de beste wijnondernemingen uitgekozen. We kijken daarbij niet alleen naar vakmanschap -wijn produceren kunnen ze wel- maar ook naar ondernemerschap -wat is de ecologische footprint– en onze gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de toekomst. Kortom, oog hebben voor toekomstige generaties.

Dit is onze missie

Naast de Grüner Veltliners van Hellmer, Hödl en Nastl -inmiddels dé nationale trots van Oostenrijk en internationale witte wijn-hit- brengen wij andere autochtone druivensoorten onder de aandacht van wijnliefhebbers:

St. Laurent is volgens Hamersma het ongetemde broertje van de Pinot Noir: focussoort uit Wagram en alleen daar aangeplant. Een robijnrode kleur, met een aroma van bosbessen en bramen, droog, maar met diepte van leer en aarde òf Gelber Muskateller -een echte verrassing- elegant, heerlijk als aperitief, bloemig, maar strak droog. Je krijgt direct zin om te koken met kreeft en langoustines.

Wijnen vol levensvreugde en vrolijkheid. Voor mooie momenten in het leven!

8481408a-9369-4fb5-99fb-c110a992f6ca

Austriawines.nl

  • Industrieweg 56H
  • 3641 RL Mijdrecht

Deze website gebruikt analytische cookies om het gebruiksgemak te vergroten.

Prima

Ben je 18 jaar of ouder?

Ja ik ben 18 jaar of ouder